Márkafüggetlen szerviz garanciával

 • Olajcsere

  Ha csak az olajat cseréltetjük, már akkor sokat tettünk kocsinkért. 

  Milyen gyakran cseréljünk olajat?
  Ez az autónk szervizciklusától függ, illetve attól, hogy „normál” vagy „zord” körülmények között dolgoztatjuk kocsinkat. Az utóbbihoz sorolják az autószervizek a gyakori megállásokkal tarkított haladást, a gyakori, rövid – 8 km-nél rövidebb –utakat, illetve a vontatást. Azt gondolnánk, hogy mi az átlagoshoz tartozunk, a statisztikák viszont azt mutatják, hogy az autósok többsége a zord vezetés nagymestere. Úgyhogy az autószerelők szerint hagyatkozzunk inkább az ő véleményükre az olajcserét illetően.

  Mindig a legdrágább olajat használjuk?
  Határozottan nem, mert az autónknak nem a legdrágább, hanem a gyártó által ajánlott olajra van szüksége. A kézikönyv ajánlhat hagyományos motorolajat, ami kiváló általános védelmet nyújt, vagy szintetikust, ami a motor védelme terén a lehető legtöbbet nyújtja. Ha védeni szeretnénk a motort, akkor az autószerelőtől kérhetünk adott márkán belül szintetikus olajat, de ez többe is fog kerülni. Vannak még az olcsóbb félszintetikus olajak, amelyek megközelítően akkora védelmet nyújtanak, mint a szintetikusak.

  Mennyi ideig tart az autószervizben egy olajcsere?
  Maximum 20 percet vesz igénybe, persze, ha teljes körű a folyadékcsere, ez tovább tart. Fontos, hogy ha csak szimpla olajcserét szeretnénk, jelezzük ezt határozottan az autószervizben, mert sokszor automatikusan „minden” folyadékot lecserélnek. Persze ezek a cserék mind hasznosak, növelik az autó élettartamát, teljesítményét, de nem feltétlenül fontosak elvégezni az olajcserével együtt.

  forrás: www.kisokos.hu

 • Üzemanyag takarékossági tippek

  Megfelelő üzemanyag választásával és takarékos vezetési szokásokkal lehet leghatékonyabban csökkenteni a fogyasztást

  Számít az üzemanyag.
  Az üzemanyagok nem egyformák.  Megfelelő üzemanyag választásával és takarékos vezetési szokásokkal lehet leghatékonyabban csökkenteni a fogyasztást.  A speciális összetevőket tartalmazó üzemanyag segíthet az üzemanyag-felhasználás és –költségek csökkentésében.

  Vezessen egyenletesen!
  Agresszív vezetési szokások következtében akár harmadával is nőhet a fogyasztás. Kerülje a túlzott gyorsítást és a hirtelen fékezést, és próbáljon olyan egyenletesen vezetni, amennyire lehetséges.

  Váltson magasabb fokozatra!
  Magasabb fokozatban alacsonyabb a motor fordulatszáma, ami segítheti a fogyasztás csökkenését. Mindig váltson magasabb fokozatba, amikor csak tud.

  Tartsa karban a motort!
  A jól karbantartott motor segíthet üzemanyagot megtakarítani, ezért ügyeljen az olajcserére és kövesse a gyártó karbantartási utasításait.

  Legyen megfelelő a nyomás!
  A helyesen felfújt gumik biztonságosabbak és tovább tartanak. Az akár 0,06 barral alacsonyabb nyomású gumiabroncs már növelheti a jármű fogyasztását.  A nem megfelelően felfújt gumik könnyebben sérülhetnek.

  Ne szállítson óriási súlyt!
  Nagyon meglepő, de minden egyes kilogramm számít és befolyásolja a jármű fogyasztását. Ezért ne tartson felesleges dolgokat a csomagtartóban és a hátsó ülésen.

  Tartsa zárva az ablakokat!
  A lehúzott ablakokon beáramló levegő lassítja a járművet. Ennek kompenzálására általában erősebben nyomjuk a gázt és ezzel növelhetjük az üzemanyag-fogyasztást.

  Vegye le a tetőcsomagtartót!
  Ha nem használja a tetőcsomagtartót, szerelje le. A tetőcsomagtartó befolyásolja az autó aerodinamikáját, és légellenállást hoz létre, amely növelheti a fogyasztást.

  Használjon megfelelő olajat!
  Mindig megfelelő motorolajat használjon. A gyártó által ajánlott kenőanyag növelheti a motor hatékonyságát. A magas minőségű motorolajok segíthetik a motor hatékony működését.

  Használjon tempomatot!
  A tempomat használata autópályán vagy főútvonalon segíthet, hogy állandó sebességgel haladjon, és így üzemanyagot takarítson meg.

  Ne járassa feleslegesen a motort!
  A motor járatásával nem jut el sehová, de közben üzemanyagot fogyaszt. Állítsa le a motort, amikor várakozik. A szabály a következő: ha több mint 10 másodpercre áll meg, állítsa le a motort.

  Tervezzen előrelátóan!
  Az autóban tartózkodás idejének csökkentésével lehet a legkönnyebben takarékoskodni. A vezetéssel eltöltött idő csökkentése érdekében tervezze meg útvonalát, és rövidebb utakat igyekezzen összevonni egyetlen utazásban.

  Kerülje a magas fordulatszámot!
  Váltson sebességet időben, amikor elindul vagy gyorsít. Ügyeljen arra, hogy a motor fordulatszáma ne érje el a pirossal jelzett értéket!

  Vegyen vissza a sebességből!
  Minél nagyobb sebességgel halad, annál nagyobb a légellenállás, ezért a jármű is többet fogyaszt. 12 km/h sebesség-különbséggel akár 23% fogyasztáscsökkenést is elérhet.  Ezért lassítson, ha takarékoskodni szeretne az üzemanyaggal.

  Tartson távolságot!
  Tartson elegendő távolságot az Ön előtt haladó járművel, hogy egyenletesen tudjon fékezni.

  Használja ritkábban a légkondicionálót!
  A légkondicionáló a motort terheli meg, és üzemanyag szükséges a működéséhez, ezért használja korlátozottan a forró vagy hideg napokon. Nagy melegben inkább kapcsolja be a ventillátort.

  Ellenőriztesse a szűrőket!
  A szűrők megvédik a motort a szennyeződésektől. A használt szűrők kicserélése segíthet az üzemanyag-fogyasztás mérséklésében, és segíthet megvédeni a motort.

  Kerülje a csúcsforgalmat!
  a megteheti, hogy csúcsforgalmi időszakon kívül közlekedjen, kevesebb időt tölthet a dugóban, és így kevesebb üzemanyagot fogyaszthat járműve.

  Gondoljon előre!
  Például ha több lámpán kell áthaladnia, ahelyett, hogy teljes sebességgel hajt, lassítson, hogy zöldre váltson a lámpa, vagy hegymenet előtt kicsit gyorsítson, mielőtt eléri az emelkedő lábát. 

  Kerülje a kisebb tankolásokat!
  A tanksapka kinyitásával  üzemanyag párologhat el. Ezért kerülje gyakori kinyitását és ellenőrizze, hogy a tömítés megfelelő-e a tanksapka körül.

  forrás: www.testcar.hu

 • Műszaki vizsgáztatás

  Műszaki vizsgához szükséges okmányok, iratok, illetve jó tanácsok a vizsgához

  Személy azonosságot igazoló okirat:

  • személy igazolvány
  • ideiglenes személy igazolvány
  • új típusú vezetői engedély lakcímkártyával
  • útlevél lakcímkártyával

  Jármű irat:

  • forgalmi engedély

  30 napnál nem régebbi gépjármű felelősség biztosítást igazoló irat:

  • befizetési bizonylat
  • számlakivonat
  • nemzetközi biztosítást igazoló irat “zöldkártya”

  Meghatalmazotti eljárás esetén:
  (ha nem a tulajdonos hozza a gépjárművet)
  Az írásos megbízásnak tartalmaznia kell a tulajdonos (üzembentartó) és a képviseleti jogosultsággal rendelkező személy azonosításához szükséges adatokat (név, személyi igazolvány szám, lakcím, születési dátum).

  Cégképviseleti eljárás esetén:

  • Aláírási címpéldány
  • Cégbírósági bejegyzés (cégkivonat első oldala)

  Céges gépkocsi vizsgáztatása esetén:
  Képviseleti eljárás esetén minden esetben szükséges egy meghatalmazás, amennyiben nem az aláírási címpéldányon szereplő személy jár el személyesen. Azon cégek esetében, ahol nincs cégjegyzék szám ott szükségünk lesz az adószámra is!

  Vonóhorog vizsgáztatása esetén:

  • műbizonylat
  • szerelési nyilatkozat (onnan ahol beszerelték)
  • Szakhatósági engedély, ha a jármű üzemben tartása szakhatósági engedélyhez (igazoláshoz) kötött.
  • Érvényes engedély a jármű összeépítését, vagy átalakítását követő vizsgálathoz

  Tulajdonos váltás előtti vizsgáztatás
  2010.j an. 01.-től minden vizsgáló állomás végezheti az eredetiség vizsgálatot is. Tulajdonos váltáskor történő vizsgáztatáskor szükség van az adásvételi szerződésre!

  Vizsgálatok részletezése:

  • Gépkocsi beérkezése – okmányok átadása, majd elektronikus adatfelvétel – időszakos műszaki vizsgálati kérelem aláírása – ezután az ügyfél távozhat
  • Motorszám és alvázszám ellenőrzése és egybevetése a forgalmiban feltüntetett adatokkal.
  • Festékréteg vastagság vizsgálat (csak eredetvizsgálatnál)
  • folytonosság vizsgálat az alvázszám körül (csak eredetvizsgálatnál)
  • forgalmiban szereplő adatok összevetése a BM központ álltal nyilvántartottal.
  • gépjárműn esett sérülések rögzítése
  • fényképes dokumentáció (alvázszám, gépjármű elölröl – hátulról, km óra állása, adattábla)
  • átvizsgálás – bemérés (fékmérés, lengéscsillapítottság, emisszió) – minősítés – matrica és pecsét a forgalmiba, matricák az autó rendszámtáblájára.
  • a levizsgázott autó átvétele – betelt forgalmi engedély esetén a vizsgát követően 15 napon belüli okmányirodai ügyintézés szükséges.

  Külföldi üzembentartó, tulajdonos esetén:

  • Amennyiben autója tulajdonosa vagy üzembentartója külföldi személy, abban az esetben egy magyar állampolgár nevére kell kitölteni a maghatalmazást.

  Új jármű vizsgáztatása:

  • Új autóknál nem áll rendelkezésre forgalmi engedély, ezért szükséges a megfelelőségi nyilatkozat!
  • Új autók esetében kötelező az eredetiség vizsgálat elvégeztetése a műszaki vizsgálat előtt
ELÉGEDETT ÜGYFÉL
év
SZAKMAI TAPASZTALAT
MUNKAÓRA
MEGHÚZOTT CSAVAR
 • "Évek óta Zoltán ellenőrzi és javítja a családunk autóit. Mindig precíz, megbízható munkát végez."

  T. LÁSZLÓ
 • "Köszönöm, György úr, a gyors segítő munkáját, így el tudtunk utazni."

  K. ISTVÁN
 • "Korrekt munka korrekt áron!"

  H. GÁBOR
 • "Magam is a pontos és megbízható munka híve vagyok, ezt várom el más szolgáltatótól is, aki nekem dolgozik. A György Autószerviznél ezt tapasztaltam."

  P. CSABA
  ügyvezető
 • "Köszönöm a határidőre elvégzett munkát, az ügyintézésüket, amivel megkönnyítették a dolgomat, és hogy nem kaptam szívrohamot a számla láttán."

  R. PETI
© 2020 György Autószerviz - Minden jog fenntartva! | Weblapkészítés: 1MARKETING